Ali lahko na kuhinjski pult postavim vročo posodo?

Verjetno so vam starši ali pa partner že vsaj stokrat rekli: »Ne postavljaj vroče posode na pult«. Dobra novica – zahvaljujoč naravni sestavi granita, ki ima izjemno toleranco in toplotno odpornost, to zanj ne velja.

Granit je zaradi načina nastanka izredno trdna kamnina in zato odporna na vročino, mehanske in kemične poškodbe. Razlog za to je, da je magmatskega nastanka in je nastala kot posledica izpostavljenosti visokim temperaturam in pritiskom pod površjem zemlje.

Granitne površine spadajo med najbolj odporne površine na toploto, iz katerih nato izdelujemo kuhinjske pulte ali druge površine. Postavljanje vročih loncev ali vročih ponev nanje jih ne bo poškodovalo. Izjemna je zgolj, če obstaja izpostavljenost tako imenovanem vročinskem udarcu, takrat pa se takšna plošča lahko sčasoma poškoduje in posledično površino pusti bolj izpostavljeno madežem, tekočim poškodbam itd.

Vzdrževanje kuhinjskega pulta

Granitnemu pultu ne škodi nobena vrsta čistila, kljub temu pa priporočamo, da za njegovo čiščenje uporabite le mehko krpo in vročo vodo. To bo dovolj tudi, če vas skrbijo mikrobi in bakterije. Sicer pa so za čiščenje granita na voljo specialna čistila, ki jih je mogoče dobiti tudi pri nas.

Montaža kuhinjskega pulta

Naše stranke pogosto zanima, če je, v primeru, da se bodo odločili za kamniti kuhinjski pult (naravni kamen), potrebna kakšna dodatna ojačitev kuhinjske konstrukcije. V kolikor se boste odločili za granit, je naš odgovor ne. Kadar je pult narejen iz več kosov poskrbimo, da je stik med njimi čist in raven, odstopanja resnično minimalna, tesnjenje med kosi pa nepotrebni komentarja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja