Ideje, kako letno kuhinjo opremiti z naravnim kamnom

Poletni meseci so kot nalašč za druženja ob dobri hrani in pijači. Pogosto gostite svoje najdražje? Razmislite o postavitvi letne kuhinje – priročna dopolnitev terase, ki omogoča, da ste med pripravljanjem gurmanske večerje v družbi svojih prijateljev in družine. S premišljenim dizajnom, pridihom narave in kančkom ustvarjalnosti, lahko postane vaš najljubši kotiček, predvsem v toplejšem delu leta.

Premišljena uporaba naravnega kamna, lahko vodi v zavidljiv izgled letne kuhinje. Odlikujejo ga trajnost, odpornost na različne vremenske pogoje in naraven videz, v številnih vzorcih. Kako izbrati pravega? Pogled okoli sebe je najpreprostejši način izbire kamna. Kamnite obloge, pult, tla in drugi kamniti elementi morajo biti v sožitju s pokrajino ter obstoječim dizajnom hiše. Potrebujete pomoč? Obiščite nas na Miklavški cesti 53 B, kjer si lahko v čudovitem razstavnem salonu našo ponudbo ogledate tudi v živo in uresničite svojo idilično vizijo zunanje oaze.

Kuhinjski pult

Kuhinjski pult je eden izmed najbolj obremenjenih delov kuhinje, zato je potrebno biti pri izbiri materiala še posebej pazljiv. Priporočamo uporabo granita. Trajnost te kamnine se z lahkoto upira različnim vremenskim pogojem – od z vročim soncem obsijanih do deževnih dni. Je odporen proti madežem, vrezninam in drugim poškodbam, preprečuje razvoj bakterij, odlikuje pa ga tudi enostavno vzdrževanje. Granit ponuja raznoliko paleto vzorcev, tako da se bo odlično podal vsakemu slogu. Če kuhinja ne bo imela senčenja, izberite svetlejše odtenke, saj se temnejši hitreje segrejejo in postanejo vroči na dotik. Prav tako pa brušeni zaključek daje bolj naravni videz narave kot poliran. Seveda je izbira odvisna od vaših želj in potreb, zato preverite našo raznoliko ponudbo kuhinjskih pultov in izberite vzorec, ki vas prepriča!

Dekorativni elementi

Naj oblikovanje letne kuhinje navdihuje narava. Peči in kamini so odlična izhodišča za poudarjanje lepote naravnega kamna. Prekrijte površine z dekorativnim kamnom, ki bo kuhinjskemu kotičku dodal prefinjen pridih. Naravni kamen lahko uporabite tudi pri izdelavi kuhinjskih omaric. Izberite obstojen furnir iz naravnega kamna, ki je upogljiv in omogoča enostavno montažo, skoraj povsod, tudi na ukrivljenih in okroglih površinah, ter na različnih kosih pohištva.

V stiku z naravo

Naravni kamen je prav tako odlična izbira za talne obloge. Granit, peščenjak in travertin so neobčutljivi na zunanje vplive, trajnostni, hkrati pa omogočajo vzdrževanje brez večjih težav. Na voljo so številni vzorci zunanjih tlakov, poiščite tistega, ki se bo najbolje ujemal s preostalimi elementi terase!

Dobro zasnovana in funkcionalna letna kuhinja, zgrajena iz naravnih materialov zagotavlja nepozabno doživetje na prostem. Si jo želite tudi vi?