Kamniti kuhinjski pult iz granita

Kuhinja je osrednji prostor vsakega doma, kuhinjski pult pa njen najbolj obremenjen del. Je delovna površina, kjer pripravljamo hrano, jo režemo, sesekljamo, pa tudi polivamo. Kuhinjski pult je prostor, kjer delamo domače naloge z našimi najmlajšimi, jih učimo raznih kuharskih spretnosti in se seveda družimo v krogu domačih…

Izmed vseh materialov, ki so na voljo na trgu, pa je za kuhinjski pult zagotovo najboljša izbira ravno naravni kamen. Je namreč naložba tako v kvaliteto, kot tudi v trajnost, hkrati pa z vgradnjo kamnitega kuhinjskega pulta v bivalni prostor prenesemo tudi naravo.

Mi vsekakor priporočamo granitni pult, saj se odlično poda tako k modernemu kot tudi rustikalnemu stilu kuhinje ter ima številne prednosti pred ostalimi materiali.

Kamniti kuhinjski pult iz granita v moderni izvedbi

Granitni kuhinjski pult in njegove prednosti

Ko izbiramo primeren material za delovno površino v kuhinji, je potrebno upoštevati tako estetski kot tudi praktični vidik in granit zagotovo ima obe lastnosti.

Vsaka skala iz katere dobimo naravni kamen ima svojo mineralno strukturo in barvo, žile in lise, ki jih lahko kasneje obdelamo po vaši želji. Kuhinjski pult iz naravnega kamna  je odličen, saj vam nikoli več ne bo treba skrbeti kam boste odložili vročo ponev in skoraj gotovo bo ta kamen trajal dlje, kot katerikoli drugi material. Naravni kamen potrebuje zelo malo nege.

Pred uporabo je priporočljivo, da granitno površino impregnirate, saj boste tako preprečili, da površina vpije kakršnokoli tekočino, hkrati pa bo ostala odporna na madeže. Kuhinjski pulti iz naravnega kamna sovpadajo z vsakim slogom oblikovanja, imajo razkošen, unikaten videz ter dvignejo vrednost doma.

Vsaka plošča je neponovljiva in edinstvena, noben kos ni enak drugemu. Na voljo je bogata paleta vzorcev s številnimi teksturami in barvnimi odtenki – od čudovitih zemeljskih tonov, živahnih odtenkov zelene, modre, rdeče ali rumene do bolj osnovnih tonov črne, sive in bele barve.

Granit pa je poleg vsega naštetega še nadvse lep, izjemno trpežen, odporen na toploto, v prostor vnese eleganco in bo še dolga leta skrbel za vaš kuharski navdih. Lahko je izpostavljen soncu, dežju in ostalim vremenskim razmeram, pa vendar ne bo zbledel, zato si ga lahko privoščite ne le v notranjosti, pač pa tudi zunaj, v letni kuhinji. 

Pravilno obdelan granit bo zadržal tudi raznorazne bakterije, ki bi sicer našle dom v vašem novem kuhinjskem pultu. Granit kot kamnina je dovolj trd, da so skrbi glede prask popolnoma odveč. Seveda pa granit ni edina primerna kamnina za kuhinjski pult. Le-ta je lahko tudi marmorni, a je takšen zaradi svoje manjše trdnosti že nekoliko bolj občutljiv na praske.

Kamniti kuhinjski pult iz granita

Kako do kamnitega kuhinjskega pulta?

Pomembno je, da o izvedbi kuhinjskega pulta začnete razmišljati takoj, ko se odločite za sestav in barvo kuhinje, saj boste tako imeli dovolj časa, da zadevo dobro premislite in dodelate. Predlagamo vam, da se oglasite v našem razstavnem salonu, kjer skupaj pregledamo načrte, ter vzorce barv in vrste materialov, mi pa vam bomo na podlagi vaših navad in želja svetovali glede tipa kamna, ki je najbolj primeren za vaš življenjski slog.

Nudimo različne površinske obdelave pultov, kot so polirana, ščetkana in žgana. Prav tako pa kamniti pult pred montažo ustrezno zaščitimo.

Ker je vsak pult izdelan po naročilu, se bodo naši mojstri na vašem domu oglasili za točne izmere, saj je natančnost in strokovnost v tem primeru izrednega pomena. Po pridobljenih merah pa sledi izdelava pulta v naši delavnici in na koncu tudi montaža pri naročniku.

V podjetju Marnit torej nudimo celotno storitev od naročila, izmer in izdelave, pa vse do montaže kuhinjskega pulta. 

Montaža kuhinjskega pulta

Stranke vedno zanima, če je, v primeru da se bodo odločili za kamniti kuhinjski pult, potrebna kakšna dodatna ojačitev kuhinjske konstrukcije. V kolikor se boste odločili za granit, je naš odgovor ne. 

Kadar je pult narejen iz več kosov poskrbimo, da je stik med njimi čist in raven, odstopanja resnično minimalna, tesnjenje med kosi pa neprepustno.

Kamniti kuhinjski pult iz granita za vsako kuhinjo

Vzdrževanje granitnega kuhinjskega pulta

Granitni kuhinjski pult je zelo vzdržljiv in mu ne škodi nobena vrsta čistila. Kljub temu pa priporočamo, da za njegovo čiščenje uporabite le mehko krpo in vročo vodo. To bo dovolj tudi, če vas skrbijo mikrobi in bakterije. Sicer pa so za čiščenje granita na voljo specialna čistila, ki jih je mogoče dobiti tudi pri podjetju Marnit.

Priporočila glede vzdrževanja:

Pri današnjem hitrem tempu, je kuhinja edini prostor, kjer se družina zbere za pripravo hrane oziroma obedovanje le-te. Zato je pomembno, da se v njej domače in toplo počutimo, kar pa lahko dosežemo že z vgradnjo kamna v njene elemente. Z izbiro kamnitega kuhinjskega pulta pa boste v svojo kuhinjo vnesli tudi eleganco s pridihom narave.

Kamnoseštvo Marnit – z več kot 100 letno tradicijo.