Moderen kuhinjski pult iz naravnega kamna

Kaj je tisto, kar najprej opazimo v kuhinji? Zagotovo moderen kuhinjski pult iz naravnega kamna. Kuhinjski pult je delovna površina, na kateri pripravljamo hrano, jo režemo, sesekljamo … V decembru, v najbolj prazničnem mesecu v letu, je ta del še posebej obremenjen, saj smo non stop v pogonu in pečemo piškote ter druge dobrote. Kuhinjski pult številnim predstavlja tudi prostor, kjer opravljamo službeno delo, delamo domače naloge z našimi najmlajšimi … Izmed vseh materialov, ki so trenutno na voljo na trgu, je za kuhinjski pult zagotovo najboljša izbira ravno naravni kamen – granit. Je namreč naložba tako v kvaliteto, kot tudi v trajnost.

Zakaj za kuhinjski pult izbrati naravni kamen?

Vsaka skala, iz katere dobimo naravni kamen ima svojo mineralno strukturo, barvo, žile in lise, ki pa pridejo do svojega polnega izraza, ko kamen površinsko obdelamo. Teh obdelav je lahko več. Kuhinjski pult iz naravnega kamna je odlična izbira, saj vam nikoli več ne bo treba skrbeti kam boste odložili vročo ponev ali najostrejši predmet, takšen pult pa bo zagotovo držal dlje, kot katerikoli drugi material. Je pa res, da vsak naravni kamen tudi ni primeren. Najboljša izbira je granit, ki potrebuje zelo malo nege, vseeno pa je priporočljivo, da ga pred uporabo impregnirate in na takšen način preprečite vpitje tekočin, obenem pa poskrbite, da bo še naprej odporen na raznovrstne madeže.

Granit je lep, izjemno trpežen in odporen na vročino ter praske, v prostor pa vnese eleganco in bo še dolga leta skrbel za vaš kuharski navdih. Lahko je izpostavljen soncu, dežju in ostalim vremenskim razmeram, zato si ga lahko privoščite tudi v zunanji oziroma letni kuhinji. Pravilno obdelan granit bo zadržal tudi raznorazne bakterije, ki bi sicer našle dom v vašem novem kuhinjskem pultu. Bodite brez skrbi, ne glede na barvo in odtenek vaše kuhinje je izbira granita pri nas tako velika, da se bo zagotovo našel vzorec, ki bo vašo kuhinjo odlično dopolnil v popolno celoto. Preverite galerijo in izberite granitni kuhinjski pult po meri.

Montaža kuhinjskega pulta

Naše stranke pogosto zanima, če je, v primeru da se bodo odločili za granitni kuhinjski pult potrebna kakšna dodatna ojačitev kuhinjske konstrukcije. V kolikor se boste odločili za granit, je naš odgovor ne. Kadar je pult narejen iz več kosov poskrbimo, da je stik med njimi čist in raven, odstopanja resnično minimalna, tesnjenje med kosi pa neprepustno.

Vzdrževanje granitnega kuhinjskega pulta

Granitnemu pultu ne škodi nobena vrsta čistila, kljub temu pa priporočamo, da za njegovo čiščenje uporabite le mehko krpo in vročo vodo. To bo dovolj tudi, če vas skrbijo mikrobi in bakterije. Sicer pa so z čiščenje granita na voljo specialna čistila, ki jih je mogoče dobiti tudi pri nas.

Seveda vam v kuhinjo na vašo željo lahko naredimo tudi pult iz kakšnega drugega naravnega kamna, vendar vam vseeno priporočamo granit, ki je daleč najbolj primeren. Je namreč resnično najbolj vrhunska in kvalitetna rešitev za vaš novi oziroma naslednji kuhinjski pult. Oglasite se pri nas v Hočah na Miklavški cesti 53 B, ali nam pišite na komerciala@marnit.si.

Lahko nas tudi pokličete na 031/ 61 22 66. Na voljo smo vam vsak delovnik med 8.00 in 17.00 uro, ter v soboto med 8. 00 in 12. 00 uro.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja