Moderni kuhinjski pulti, ki so vedno aktualni

Trendi kuhinj se ves čas spreminjajo. Čeprav so dolgo vladale kuhinje z modernim in minimalističnim dizajnom, ravnimi fronti in minimalističnimi napravami, sedaj v ospredje ponovno prihaja bolj tradicionalen, topel dizajn, poln dodatkov in naprav retro izgleda. Kakršenkoli izgled kuhinje vam je všeč, pa ena stvar drži kot pribito – lep kuhinjski pult bo izgled vaše kuhinje ponesel na popolnoma novo raven. Veste, kakšni moderni kuhinjski pulti so na voljo?


Materiali modernih kuhinjskih pultov


Kadar izbiramo kuhinjski pult, pogosto ne vemo, kateri material izbrati. Možnosti je namreč ogromno. Obstajajo pulti vseh vrsti, kamniti, leseni, betonski, inox, jekleni, iverni, iz laminata in tako naprej. Kadar se odločamo za material našega kuhinjskega pulta, moramo izbrati takšnega, da bo odporen, dolgotrajen in enostaven za čiščenje.

V skladu s tradicionalnim izgledom kuhinj, priljubljenost raste tudi lesenim kuhinjskim pultom. Tak pult je precej priljubljen, saj je les prijeten na pogled in vzbuja občutek domačnosti. Vendar pa je les občutljiv na mehanske poškodbe, prav tako na lesenem pultu lahko ostanejo sledi raznih tekočin. Les ni odporen na vodo, lahko se hitro razvije plesen.

Prav tako je pogosta izbira pulta iz iverke z laminatom. Osnova pulta je torej iverna plošča, nanjo pa je prilepljen laminat. Pult je sicer pogosto zaščiten s trakovi, ki pa lahko po večletni uporabi rahlo popustijo. Vendar na ta pult ne smemo odlagati vroče posode, prav tako na njem ni priporočljivo rezati. Ljubitelji naravnega izgleda velikokrat posežejo po umetnem kamnu. Prednost le tega je, da je na voljo v čudovitih odtenkih in vzorcih, prav tako je cenejši kot naravni kamen. Je pa umetni kamen manj odporen na vročino in se hitreje poškoduje.


Zakaj za kuhinjski pult izbrati naravni kamen?


Največja prednost naravnega kamna je, da je izredno trpežen. V primeru, da morda izberete granitne pulte, vas nebo več nikoli skrbelo, da bi na pult odložili preveč vročo posodo ali pa bi ga kako drugače poškodovali. Granit potrebuje tudi izredno malo nege, vseeno pa je priporočljivo, da ga pred uporabo impregnirate in na takšen način preprečite vpitje tekočin ter tako zagotovite, da bo odporen na madeže. Hkrati je granit odporen na praske, v vaš dom pa bo moderni kuhinjski pult vnesel še dodaten pridih elegance. Splošno je lahko izpostavljen soncu, dežju in ostalim vremenskim razmeram, zato ga lahko uporabite tudi v letni kuhinji.


Zraven modernega kuhinjskega pulta lahko storite še to


V kolikor želite doseči moderen izgled kuhinje, morate poleg modernega, kamnitega kuhinjskega pulta razmisliti tudi o kuhinjskih frontah in ostalih kuhinjskih elementih, kot so kuhinjske omarice in bela tehnika. V kolikor imate kuhinjo, ki nima veliko naravne svetlobe, priporočamo bolj nežne linije ter svetle bele, bež ali pa sive barve. Prav tako so priporočljivi elementi minimalističnega izgleda. V kolikor pa vaša kuhinja prejme več svetlobe pa se lahko poigrate z barvami in teksturami.

Vsak si želi lepe kuhinje. Kuhinjski pulti bodo poskrbeli prav zato in vašo kuhinjo ponesli na popolnoma novo raven. Izberite moderen pult iz materiala, ki vam bo služil še številna leta.


Kamnoseštvo Marnit – z več kot 100 letno tradicijo.