Travertin – prefinjena kamnina vsestranske uporabe

Travertin ni zgolj elegantna ter rustikalna kamnina, temveč ga odlikuje tudi vsestranska uporaba. Že od nekdaj so ga uporabljali za gradnjo arhitekturnih presežkov, zaradi njegove trpežnosti in brezčasne lepote pa je pogosta izbira tudi v sodobnih gradbenih projektih. Preverite, kje vse ga lahko uporabimo.

Hodnik

Če želimo hodnikom in preddverju dodati občutek razkošja je travertin zagotovo primerna izbira. Edinstveni in neenakomerni vzorci kamnine predstavljajo elegantne rešitve različnih slogov oblikovanja – tako modernejših kot tudi bolj klasičnih. Stene ali tla oblečena v travertinske plošče so prav tako del impresivnih hotelskih avl ali kongresnih centrov.

Kuhinja

Možnosti uporabe travertina v kuhinji je ogromno. Italijansko kamnino lahko uporabimo na stenah, namesto ploščic med kuhinjskimi elementi, kot kuhinjski pult ali na tleh. Pustite domišljiji prosto pot in raziskujte med številnimi, neponovljivimi zemeljskimi vzorci. Priprava vaših najljubših obrokov v posebnem, rustikalnem vzdušju – sliši se mikavno, kajne?

Kopalnica

Vzdržljivost in naravna lepota prefinjene kamnine ustvarjata edinstveno kopalniško izkušnjo. Če se odločimo za uporabo travertina v kopalnici, moramo izbrati izkušenega izvajalca. Zgolj pravilno položene ploščice z ustreznim tesnilom in zaključkom bodo vodile v želen rezultat – kopalniško razkošje, ki traja. Z njim lahko obložimo stene in tla, seveda pa so lahko iz njega narejeni tudi predmeti, kot so umivalniki, ogledala in kadi. Je zelo primeren za oblaganje prhe, saj je njegovo čiščenje in vzdrževanje izjemno enostavno. Vodni madeži in ostanki mila se odstranijo brez napora, zato bo prha videti odlično, tudi če ne bo deležna vsakodnevnega čiščenja.

Terase, dovozne in vrtne poti

Travertin ni primeren zgolj za notranjo uporabo, temveč se odlično poda tudi k zunanjosti doma. Elegantne tlakovce lahko uporabimo za vrtne poti, dvorišča, dovoze ali terase, z njim lahko okrasimo tudi katero izmed zunanjih sten ali kamin. Na voljo je pestra paleta zemeljskih barv, od svetlejše slonovine do medu in temno rjave barve, in edinstvenih vzorcev. Je obstojen ter odporen na različne vremenske pogoje, prav tako ne izgubi barve, zaradi česar lepota okolice doma s časom ne zbledi.

Bazen

Kaj je boljšega, kot osvežujoč skok v vodo v vročih poletnih mesecih … Travertinski tlakovci so odlična izbira za kritino bazena. Brezhiben, eleganten videz kamnine pričara termalno oazo kar v domačem vrtu. Zaradi porozne strukture preprečuje zdrse, prav tako pa rustikalna kamnina ostane hladna tudi v vročih dneh, kar olajša hojo brez obutve.

Travertin je čudovit doprinos notranjosti in zunanjosti vsakega doma. Že veste, v katerem prostoru ga boste uporabili?


Kamnoseštvo Marnit – z več kot 100 letno tradicijo.