Se dobro počutite v svoji kuhinji?

Kuhinja je izredno pomemben del našega doma. Domača kuhinja je že od nekdaj sinonim za toplino in udobje. Dnevno v njej preživimo zelo veliko časa, velikokrat pa je povezana tudi z jedilnico in tako postane prostor, kjer se družijo in srečujejo vsi družinski člani, prijatelji in obiski. Prav zato je nujno, da je kuhinja lepo urejena, uporabna in da se v njej počutite karseda dobro. Pomembno je, da je urejena funkcionalno in estetsko hkrati!

V kuhinji boste pripravljali številne okusne jedi zase in za družinske člane. Za pripravo hrane dnevno porabimo precej časa, zato je ključno, da je prostor, kjer hrano pripravljamo, dobro organiziran. V dobro organiziranost kuhinje pa spada tudi premišljena izbira kakovostnih kuhinjskih plošč, ki bodo omogočale lažjo pripravo hrane.

 

Veste, na kaj morate biti pozorni?

Preden pričnete z izbiro ostalih nujnih kuhinjskih elementov, morate izbrati material iz katerega je narejena vaša kuhinjska plošča. Izredno pomembno je namreč to, ali je material odporen na poškodbe in praske, kako visoka je njegova odpornost, kakšno vzdrževanje potrebuje in kako dolgo ga boste lahko uporabljali. Obstaja namreč veliko materialov, iz katerih lahko izdelamo kuhinjske pulte oziroma plošče. Vsi mojstri so zelo dobro seznanjeni z lastnostmi materialov, vendar, če kuhinjo opremljate sami, jih morate dobro raziskati, se odločiti in izbrati najbolj idealno rešitev za vašo kuhinjsko delovno površino.

 

Kako izbrati pravilno kuhinjsko površino?

Potrebno je upoštevati, da bodo materiali, ki jih boste izbrali za vašo kuhinjsko površino, v vaši kuhinji še veliko let. Zato si vzemite čas, raziščite različne materiale, izvedbe, poizvedite malce več o njihovih lastnostih in izberite takšnega, ki bo vaše potrebe dolgoročno zadovoljil.

Izredno primeren material je granit, ki velja za enega izmed najtrših, na voljo pa je tudi v široki paleti barvnih vzorcev. Zaradi svoje trde sestave gre za enega izmed najbolj pogosto uporabljenih kamnov. Graniti so trdni, odporni proti obrabi in imajo zelo majhno vpojnost vode. So zelo odporni na abrazijo (obrus), pritiske in onesnaženost. Velika prednost je tudi v tem, da ne potrebujejo veliko dodatne nege. Zaradi teh lastnosti je granit odporen tudi na toploto, madeže in umazanijo. V kolikor se granitna plošča polije, jo je izredno preprosto očistiti, prav tako pa zahteva tudi veliko manj čiščenja kot katerikoli drugi materiali.

Želite morda imeti izgled marmorja ampak trdnost granita? Potem je za vas odlična izbira kvarcit. Le-ta je namreč precej vzdržljiv, prav tako pa je na voljo v številnih barvah in stilih. Kvarcitne plošče so namreč najboljša alternativa za naravni kamen. Narejene so iz kombinacije približno 95 % naravnega kvarcita in približno 5 % veznega materiala. Gre za izredno vzdržljiv material, preprost za čiščenje in vzdrževanje. Edina negativna stran kvarcitnih kuhinjskih plošč je ta, da moramo biti pazljivi s prekomerno toploto.

Potem so tu tudi pulti iz keramike,   so  zelo »trendovski«, dovolj trdi in nevpojni. Njihova prednost je velika izbira barvnih vzorcev in barv. Je pa potrebno biti nekoliko pazljiv pri obremenitvah na pult.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja