5 top razlogov za uporabo naravnega kamna v vaši kopalnici!

Kopalnica v naših domovih pridobiva na svoji vrednosti kot prostor, kjer preživimo vedno več časa. Ta čas ni namenjen le tuširanju in ščetkanju zob, pač pa tudi sproščanju, uživanju, dobremu počutju in navsezadnje urejanju. Za nekatere je ta prostor namenjen tudi meditaciji. Zato je pomembno, da je kopalnica opremljena z dušo. Če ste ravno v procesu njene renovacije, potem imate verjetno že kar nekaj idej, katere materiale uporabiti, da bo postala vaša mala oaza. Naravni kamen je zagotovo prava izbira. Zakaj? Ker je njegova uporaba zelo vsestranska, obenem pa je uporaba naravnega kamna v notranjosti doma vedno bolj priljubljena, pravzaprav postaja že kar nekakšen trend.

V nadaljevanju vam bomo predstavili 5 razlogov, zakaj se odločiti za naravni kamen v kopalnici.

  1. Naravni kamen je obstoječ in dolgotrajen

Popolnoma jasno je, da ima le peščica materialov tako dolgo življenjsko dobo, kot jo ima naravni kamen. Le-ta je zaradi svojih lastnosti odporen na obrabo, madeže, udarce, praske, vročino … Je pa pri izbiri naravnega kamna za vašo kopalnico potrebno vedeti, da so nekatere vrste bolj primerne kot druge, saj je v kopalnici nivo vlage običajno višji, kot v drugih prostorih.

  1. Naravni kamen je vsestranski

Naravni kamen v kopalnici lahko uporabite na najrazličnejše načine. Eden najpogostejših je za uporabo na tleh, lahko pa tudi kot kombinacija talnih in stenskih ploščic. Stranke se vse pogosteje odločajo tudi za kadi in umivalnike iz naravnega kamna. Kakorkoli, mogoče ga je uporabiti v različne namene, v številnih barvah, velikostih in oblikah.

  1. Klasika in večna eleganca z roko v roki

Ko gre za visoko estetiko in prefinjenost, na svetu ni materiala, ki bi prekašal naravni kamen. V prostor bo prinesel toplino, šarm, klasiko in eleganco, ter mu dal dušo. Naravni kamen so za gradnjo javnih kopališč uporabljali že pred stoletji, saj je, poleg tega, da izboljšuje počutje, dobro odporen na visoko vlažnost in neposreden stik z vodo.

  1. Naravni kamen kot odličen izolator

Ena najboljših lastnosti naravnega kamna je njegova toplotna izolativnost. Čez dan se počasi segreva, ponoči pa to toploto oddaja, kar bo pripomoglo k prijetnemu občutku topline, ko boste stopili izpod tuša. V poletnih mesecih bo kamen ostal prijetno hladen.

  1. Naravni kamen poveča vrednost vašega doma

Vsi zgoraj opisani razlogi bodo nesporno povečali vrednost vašega doma. Poleg vseh zgoraj naštetih značilnosti, pa je naravni kamen odporen tudi proti škodljivcem, gnitju in je zelo ognjevaren.

 

Ponudbo naravnih kamnov lahko preverite na naši strani, za več informacij in svetovanje pa se obrnite na komerciala@marnit.si ali pokličite na 02 707 51 00.