Kamnite talne obloge

Kamnite talne obloge so odlična izbira, če iščete izvirno alternativo parketu ali drugim vrstam tal. Zaradi odpornosti, trajnosti, vsestranskosti in neprepustnosti je naravni kamen postal zelo priljubljen material.

Danes se glede na pestro ponudbo materialov talnih in stenskih oblog, hitro znajdemo v dilemi, kakšne materiale izbrati, da bodo za izbrane prostore najprimernejši.

Pri oblikovanju hiše so tla ključni element dekoracije, zato je pomembno izbrati tla iz naravnega kamna, ki ustrezajo vašemu slogu, hkrati pa zagotavljajo pridih elegance. Naravni materiali omogočajo prijetno bivanje in naravni videz tako znotraj kot tudi zunaj. Naravni kamen zelo dobro vizualno učinkuje v kombinaciji z lesom, opeko, steklom in kovino, zato so notranji kamniti tlaki prva izbira mnogih opremljevalcev interierjev.

Vzorci

Izberite kamnite talne obloge podjetja z več kot 100 letno tradicijo

Talne obloge iz naravnega kamna so plošče, izrezane neposredno iz kamnitih blokov, ki so se oblikovali več milijonov let. Za razliko od umetnih materialov, ki so izdelani iz različnih snovi in kemikalij.

Najpogostejše vrste talnih oblog iz naravnega kamna so marmor, travertin, apnenec, granit, kvarcit, skrilavec in peščenjak. Izberite tistega, ki se bo najbolje podal vaši arhitekturni rešitvi in smiselno dopolnil videz doma oz. njegove okolice.

S kamnoseštvom se v družinskem podjetju Marnit ukvarjamo že več kot 100 let, če želite pomoč, vam pri izbiri z veseljem pomagamo.

Marmorne talne obloge, za razkošen videz

Marmor je izmed vseh vrst naravnega kamna eden izmed najtrših in najodpornejših. Zob časa mu zlepa ne pride do živega. Kamen slovi tudi po svoji lepoti in eleganci. Zaradi kombinacije estetskih in tehničnih lastnosti je pogosta izbira notranjih oblikovalcev in arhitektov.

Kamnite talne obloge iz travertina

Travertin nastaja z vročo izvirsko vodo, ki se pretaka skozi apnenec. Zaradi svojega edinstvenega značaja in videza je privlačna izbira talnih oblog.

Talne obloge iz travertina so idealen talni material za kopalnice, tuš kabine, hodnike, dnevne prostore in pralnice. Zaradi svoje trajnosti in nedrsečih lastnosti je pogosta izbira tudi za tlakovanje dovoznih poti.

Apnenec, vsestranski in priljubljen, za vsak prostor

Talne obloge iz apnenca niso tako priljubljene kot tla iz marmorja ali travertina, vendar so prav tako lepe in imajo svoje edinstvene značilnosti. Ta sedimentna kamnina je sestavljena iz kalcijevega karbonata v obliki minerala kalcita, podobnega marmorju. Apnenec je znan po svoji trpežnosti, zato se uporablja kot podlaga za ceste, železniški balast in betonski agregat. Dobro prenaša zmrzal in obrabo.

Vsak kos apnenca kot naravnega kamna je edinstven, saj ga zaznamujejo posamezne žile in proge, ki ustvarjajo vizualno zanimivost, ki je kot nalašč za dopolnitev vašega notranjega načrta. Apnenec ima različne teksture, od gladke do grobe.

Vzdrževanje talnih oblog iz naravnega kamna

Vzdrževanje talnih oblog iz naravnega kamna ni pretirano zahtevno. V večini primerov zadostuje, da jih obrišemo s čisto in suho krpo. Da bodo naša tla več let ohranila prvotni videz pa je vseeno potrebno redno negovanje. Potrebno je redno tesnjenje na območjih, kjer prihaja do pogostega vdora tekočin. S tem preprečimo poškodbe kamnitih tal.

Kako do talnih oblog iz naravnega kamna?

Vsaka talna obloga je unikatna, zato k vsakemu naročilu pristopimo individualno.

Izpolnite obrazec ali pokličite

Prisluhnemo vašim željam in pričakovanjem ter poiščemo možne rešitve.

Ogled na objektu

Naredimo izmere in svetujemo pri različnih detajlih.

Priprava ponudbe

Upoštevamo želje in ugotovitve s terena ter pripravimo najugodnejšo ponudbo.

Izdelava in montaža

V dogovorjenem roku uresničimo zastavljen načrt.

Notranji tlaki

Naravni kamen zelo dobro vizualno učinkuje v kombinaciji z lesom, opeko, steklom in kovino, zato so notranji kamniti tlaki prva izbira mnogih opremljevalcev interierjev. Danes se glede na pestro ponudbo materialov talnih in stenskih oblog, hitro znajdemo v dilemi, kakšne materiale izbrati, da bodo za izbrane prostore najprimernejši. Najbolj pomembno pri vsem tem pa je, da se odločimo za naravne materiale, ki omogočajo prijetno bivanje in naravni videz notranjosti in zunanjosti objektov.

Vzorci

Pošljite povpraševanje