V kolikor ste v fazi izgradnje svojega doma ali pa ste se preprosto odločili za menjavo oken in z njimi tudi okenskih polic, izberite tiste iz naravnega kamna, saj je takšna okenska polica ne le ena najlepših, ampak tudi najbolj funkcionalnih možnosti.

Okenska polica spada k oknu in služi kot njegov podstavek, ima pa tudi funkcijo odvodnjavanja. Je lep spodnji zaključek okna in ima visoko estetsko vrednost. Lahko je narejena iz različnih materialov in služi kot barvna popestritev zidov v prostoru ali na fasadi.

Prav izbira materiala pa je ključnega pomena in tukaj seveda nastopi naravni kamen.

Okenska polica je lahko tudi notranja in pravtako izdelana iz naravnega kamna

Prednosti okenskih polic iz naravnega kamna

Prilagodljivost oblik in dimenzij

Ker so naše okenske police iz naravnega kamna izdelane povsem po meri, seveda omogočajo popolno prilagoditev oblik in dimenzij glede na potrebo in željo stranke.

Ni pomembno ali je vaše okno majhno oziroma veliko, saj lahko naravni kamen vedno oblikujemo tako, da se bo popolnoma prilegal vašemu prostoru. Izbirate pa lahko tudi med različnimi vrstami, barvami in debelinami kamna.

Trajnost in vzdržljivost

Okenska polica iz naravnega kamna je izredno trpežna in odporna na najrazličnejše vremenske vplive, praske ter odlično prenaša vlago. Pri investiciji v naravni kamen gre za dolgotrajno naložbo, saj izdelki iz njega zdržijo več desetletij brez izgube kakovosti ali barve.

Enostavno vzdrževanje

Okenska polica iz naravnega kamna je še kako enostavna za vzdrževanje, saj nikakor ne zahteva rednega čiščenja s posebnimi čistilnimi sredstvi. Dovolj je namreč le brisanje s čisto vlažno krpo in že lahko ohranimo sijaj in čistočo kamna. Kamnitih okenskih polic nikar ne čistite s kakršnimikoli kislinami ali drugimi jedkimi snovmi.

Okolju prijazna izbira

Naravni kamen izvira iz narave, kar pomeni, da je njegova proizvodnja okolju zelo prijazna. Hkrati pa gre za obnovljiv vir, saj se ga lahko reciklira in kadarkoli ponovno uporabi.

Visoka estetska vrednost

Okenska polica iz naravnega kamna izgleda izredno elegantno in tako vsakemu prostoru daje pridih prestižnosti. Zaradi edinstvenosti naravnega kamna, takšna okenska polica prinaša prav posebno lepoto, čar in toplino v prostor, v katerem se nahaja.

Funkcija notranje okenske police

Primarna in najpomembnejša funkcija notranje okenske police je prav gotovo zaščita zidu pod oknom. Seveda pa lahko notranja okenska polica služi tudi kot prostor za odlaganje, bodisi cvetličnih lončkov oziroma kakšnih drugih dekorativnih ali manj dekorativnih izdelkov, kot so knjige, fotografije, sveče, itd.

Notranja okenska polica nikakor ni le funkcionalen element, ampak tudi pomemben estetski poudarek v prostoru. Z izbiro pravega materiala, barve in oblike lahko dodate prostoru eleganco, rustikalnost ali pa sodoben pridih – vse odvisno od stila, ki ga želite doseči.

Notranja okenska polica iz naravnega kamna

Največkrat stranke izbirajo med marmornimi in granitnimi okenskimi policami, saj so oboje zelo elegantne, hkrati pa precej odporne na mehanske udarce in vremenske vplive.

Funkcija zunanje okenske police

Primarna funkcija zunanje okenske police je zaščita fasade pred umazanijo in vremenskimi vplivi. Umazanija se zahvaljujoč spodnjemu odkapnemu utoru nabira na okenski polici in fasade niti ne doseže. Okensko polico je namreč veliko lažje očistiti kot fasado.

Najprimernejši material za izdelavo zunanjih okenskih polic je vsekakor granit, saj je veliko trši kot npr. marmor in tako tudi bolj odporen na mehanske poškodbe ter različne vremenske vplive. Seveda pa zunanje okenske police iz naravnega kamna prispevajo tudi k estetskosti hiše, saj prinašajo eleganco in edinstvenost ter poudarjajo tako arhitekturni kot tudi vizualni izgled našega doma.

Okenske police iz naravnega kamna so vsekakor odlična izbira za vse, ki iščejo trajen dodatek svojemu domu. Da so izdelane po meri, pa je dodaten plus, saj se s tem prilegajo prav vsakemu prostoru. Investicija v okensko polico iz naravnega kamna bo prav gotovo dolgoročno obogatila vaš dom in ga naredila še bolj privlačnega ter funkcionalnega.