Robusten, rustikalen, vendar prefinjen in okolju prijazen. Naravni kamen ima preprosto številne čare, saj našim domovom nudi pridih brezčasnosti in elegance. Zagotovo gre za enega najlepših in najtrdnejših materialov, ki se uporablja tako v gradbeništvu kot tudi v notranjem oblikovanju. Vrtni umivalniki iz naravnega kamna so torej popolnoma brezčasni.

Tako je uporaba naravnega kamna vse bolj priljubljena tudi pri izdelavi vrtnih umivalnikov, saj gre za trajen ter estetsko privlačen material, ki je povsem enostaven za vzdrževanje, v prostor oziroma okolje v katerem se nahaja, pa prinaša naravno lepoto in eleganten pridih.

Vrtni umivalnik

Vrtni umivalnik je namenjen rabi na prostem, torej na terasah, vrtu, dvorišču ali pa je lahko samo kot del letne kuhinje. Lahko je preprostejših oziroma bolj kompleksnih oblik, v vsakem primeru pa s svojo lepoto poudari okolico v kateri se nahaja.

V večini primerov je večji od notranjih kamnitih umivalnikov ter bolj robustno oblikovan, zaradi izpostavljenosti zunanjim vremenskim vplivom pa izdelan iz trpežnejših vrst naravnega kamna, saj je le-ta odporen na najrazličnejše vremenske razmere.

Vrtni umivalnik je lahko nameščen na steno ali pa je prostostoječ. Idealen je za uporabo med čiščenjem okolice, vrtnarjenjem ter pripravi hrane na prostem. Ker pa je izpostavljen najrazličnejšim vremenskim razmeram, mora biti dodatno zaščiten in impregniran.

Vrste vrtnih umivalnikov

Vrtni umivalnik iz granita: Zaradi svoje trdnost in vzdržljivosti so zunaj izredno priljubljeni, hkrati pa nam nudijo raznolike barvne možnosti – od sivih in črnih do rdeči ter roza odtenkov.

Vrtni umivalnik iz marmorja: Sicer so nekoliko mehkejši kot tisti iz granita in zahtevajo nekoliko več vzdrževanja, vendar zaradi svojega elegantnega izgleda ponujajo resnično razkošen videz.

Vrtni umivalnik iz travertina: Gre za naravni kamen, ki ima edinstvene pore in teksturo, ki daje povsem rustikalen videz. Na voljo je v mnogih bež in rjavih odtenkih. Ker pa gre za izredno porozen material, pa je potrebno pri umivalnikih iz travertina biti zelo previden pri uporabi močnih čistilnih sredstev.

Nekatere prednosti vrtnih umivalnikov

Pri izbiri kamna za vrtni umivalnik razmislite predvsem o okolju, v katerega boste umivalnik postavili ter o vzdrževanju, ki ga lahko zagotovite. Vrtni umivalniki iz naravnega kamna so vsekakor odlična izbira za tiste, ki želijo ustvariti eleganten in funkcionalen prostor na prostem.

Vendar je pomembno, da pri načrtovanju takšnega projekta upoštevate različne vrste kamna, ki so na voljo ter se posvetujete s strokovnjaki za oblikovanje in namestitev, da boste lahko izbrali najboljšo možnost zase. In ne glede na to, za kakšen vrtni umivalnik se boste odločili, vam bo le-ta v okolico vašega doma prinesel čar in prefinjenost.

Si želite svoj vrtni uminalnik, ki bo popestril vašo okolico? Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali pri optimalni izbiri. Kontaktirate nas lahko preko spleta, emaila ali telefona.