5 načinov, kako lahko naravni kamen vpeljete v vaš dom

Robusten, rustikalen vendar prefinjen in okolju prijazen. Naravni kamen ima preprosto številne čare. Našim domovom zagotovo nudi pridih brezčasnosti in elegance. Najbolj pogosti so granit, marmor, peščenjak in kvarcit, čeprav lahko v dekoracijo doma čudovito vpeljemo tudi apnenec. Kamna je v naravi na voljo ogromno, uporablja se tudi pri projektih zelene gradnje, saj velja za trajnostni material. Ker ne vsebuje nikakršnih toksinov ali drugih škodljivih materialov, je njegova uporaba v zaprtih prostorih povsem varna. V nadaljevanju vam predstavljamo načine, kako čudoviti naravni kamen vpeljati v notranjost vašega doma.

  1. Čudovita kamnita tla

Granit, marmor, apnenec in travertin so kamnine, ki so najpogosteje uporabljene, kadar nekdo želi doseči naravni videz talnih oblog. Gre za materiale, ki so zelo močni, trpežni in ne zahtevajo veliko vzdrževanja. Naravni materiali v našem domu ustvarijo prijetno vzdušje in mu nudijo pridih narave ter klasike. Lahko tudi eksperimentirate, mešate in kombinirate različne barve ter teksture. Tako bodo že sedaj unikatni kamni postali še bolj posebni!

  1. Prekrasne stenske obloge

Kamne, kot so apnenec, skrilavec in peščenjak lahko uporabljate tudi kot stenske obloge. Takšne stene bodo vašemu prostoru nudile nove dimenzije in globine. V kolikor se boste odločili za takšne čudovite stenske obloge v notranjosti, še posebej pa na zunanjih površinah, pa morate biti pozorni na to, da so zelo kvalitetno vgrajene. S tem preprečimo odstopanje.

  1. Klasične kamnite police

Naravne kamne, kot so granit, apnenec in marmor, lahko uporabite tudi za okenske police. Marmorji in apnenci so še posebej lepi in se bolj uporabljajo za notranje police, granit pa je lahko tako notri kot zunaj.

  1. Vzdržljivi kuhinjski pulti

Najprimernejši je granit, zaradi svoje trdote in gostote. Lahko se uporabi tudi za mize. Njegovo vzdrževanje je povsem enostavno. Če želite izgled malce popestriti, lahko izberete tudi kombinacijo različnih kamnin ter odtenkov. Na kamniti kuhinjski pult ali stene za njim lahko dodate plošče drugačnih odtenkov in barv, hkrati pa ste še zmeraj zvesti klasičnemu videzu.

  1. Kamniti dodatki

Kamniti dodatki, kot so svetilke, okvirji, stenske dekoracije, so lahko popolna dodatna oprema tako za dnevno sobo kot za vrt. Na stenah lahko ustvarjate zanimive vzorce z uporabo različnih vrst kamnin. Če imate radi rastline lahko ustvarite tudi cvetlična korita. Ta bodo tako dolgotrajna kot tudi vodoodporna. Možnosti je seveda našteto, z malce kreative pa boste izgled vašega doma ponesli na višjo raven.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja