Kuhinja je srce vsakega doma, kjer se srečujejo družinski člani, se pripravljajo obroki in ustvarjajo nepozabni trenutki. Kuhinjski pulti pa so del, ki daje kuhinji svoj značaj in funkcionalnost, hkrati pa veljajo za najbolj obremenjene in tiste, ki celotni kuhinji dodajo piko na i.

Kuhinjski pult je delovna površina, ki jo večinoma uporabljamo za pripravo hrane, zato je material iz katerega je kuhinjski pult izdelan, še kako pomemben. Če iščete material, ki se odlično poda vsem tipom kuhinj od modernih pa vse do rustikalnih, izberite naravni kamen.

Odkrijte svoj popoln kamniti kuhinjski pult

Ko se odločate za ustrezen material za svoj kamniti kuhinjski pult, je dobro upoštevati tako praktični kot tudi estetski vidik. Kuhinjski pulti iz naravnega kamna sovpadajo z vsakih slogom oblikovanja, kar je njihova izredno pomembna prednost.

Odkrijte svoj popoln kamniti kuhinjski pult

Prav vsaka plošča je unikatna  in neponovljiva ter bogata s številnimi barvnimi odtenki – vse od prekrasnih zemeljskih tonov pa do odtenkov zelene, modre, rdeče, rumene in seveda nazaj do bolj osnovnih tonov črne, sive in bele barve.

Montaža kuhinjskega pulta

Stranke vedno zanima, če je, v primeru da se bodo odločili za kamniti kuhinjski pult, potrebna kakšna dodat-na ojačitev kuhinjske konstrukcije. V kolikor se boste odločili za granit, je naš odgovor ne. Kadar je pult narejen iz več kosov poskrbimo, da je stik med njimi čist in raven, odstopanja resnično minimalna, tesnjenje med kosi pa neprepustno.

Prednost kamnitih kuhinjskih pultov

Kuhinjski pulti iz naravnega kamna so izjemno vzdržljivi in trpežni. Skrbi, kam boste odložili vročo ponev, nabrušen nož ali kako boste očistili madeže, so popolnoma odveč. Pomembna prednost kamnitega kuhinjskega pulta je tudi njegova estetska dovršenost in raznolikost.

Prednosti kamnitih kuhinjskih pultov

Naravni kamen namreč v dom prinaša šarm in toplino, na voljo pa je v številnih barvnih in teksturnih variantah, kar kuhinjskemu pultu omogoča, da se popolnoma prilagodi stilu kuhinje. Ne glede na to, ali imate sodobno minimalistično ali rustikalno podeželsko kuhinjo, bo kuhinjski pult iz kamna dodal svoj edinstven pečat in estetsko vrednost prostoru.

Kuhinjski pulti iz naravnega kamna so izredno praktični, saj gre za higienični material, ki ne absorbira tekočin in posledično ne omogoča razmnoževanja bakterij, kar pa je izredno velikega pomena na mestu, kjer se pripravljajo živila.

Kako ravnati s kamnitim kuhinjskim pultom?

• Takoj po montaži, še pred prvo uporabo, je dobro, da se izvede protivodna in protioljna zaščita kamnitega pulta, saj le-ta preprečuje nastanek trajnih madežev.

• Navedena zaščita se globinsko vpije. Ta je lahko popolnoma nevtralna (ne spremeni barve materia-la), lahko pa se poslužite zaščite z učinkom mokrega videza, kjer npr. granit potemni in deluje kot, da bi bil material stalno moker.

• Priporočamo, da se madeži od olja, vina in gaziranih pijač karseda čim prej očistijo z mehko mokro krpo in povsem nevtralnim čistilom. Nikar ne uporabljajte grobih gobic, močnih kislin ali čistil za od-stranjevanje vodnega kamna, saj lahko le-ta poškodujejo površino kuhinjskega pulta.

• Kljub trdnosti naravnega kamna priporočamo, da pri rezanju z nožem vedno uporabljate zaščitno podlogo, ki zaščiti delovno ploščo pred mehanskimi poškodbami.

• Po končani uporabi kuhinjski pult vedno obrišite s suho krpo.

Kuhinjski pulti iz granita

Obstaja veliko vrst kamna, ki so primerni za izdelavo kuhinjskega pulta in vsaka izmed njih ima svoje funkcionalne lastnosti ter videz. Ko se odločamo za obstojno delovno površino v kuhinji, je med najpogostejšimi zagotovo granit.

Kuhinjski pulti iz granita so vzdržljivi, estetski in enostavni za vzdrževanje

Gre za lep, izjemno trpežen in kamen odporen na vročino ter praske, hkrati pa potrebuje zelo malo nege in je primeren tudi za zunanjo uporabo – v letnih kuhinjah. Pravilno vzdrževani granitni kuhinjski pulti lahko zdržijo več desetletij, kar je resnično dolgoročna naložba. Seveda pa granit ni edina primerna kamnina za kuhinjski pult. Le-ta je lahko tudi marmorni, a je takšen zaradi svoje manjše trdnosti že nekoliko bolj občutljiv na praske.

Kuhinjski pulti iz naravnega kamna so resnično odlična izbira za vse tipe kuhinj. Njihova vzdržljivost, estetska privlačnost in praktičnost jih postavljajo v ospredje pri izbiri materiala za kuhinjski pult. Ne glede na to, ali želite sodoben, klasičen ali rustikalen videz, bo kuhinjski pult iz kamna vsekakor pripomogel k ustvarjanju kuhinje vaših sanj, v vaš dom pa vnesel eleganco s pridihom narave.