Uporaba Marmorja

Prednosti marmorja, zaradi katerih je ena najboljših odločitev za vaš dom.

Uporaba marmorja je vsestranska. Marmor resnično velja za enega najbolj čudovitih naravnih kamnov, ki je ustvarjen s pomočjo metamorfnih procesov sedimentnih kamnin. V marmorju so prisotni minerali, kot so pesek, glina, mulj, grafit, magnezijev silikat ali železov oksid. Ta med drugim vpliva na njegov končni izgled in barvo.

Obstaja veliko vrst marmorja. Predstavo o tej raznolikosti tonov, ki jih lahko ima le marmor, pa boste dobili v nadaljevanju. Narava je skozi zgodovino poskrbela za razne vzorce žil v marmorju, ki jih ne gre zanemariti, če se za nakup odločate prvič. Namreč, te žile in njihova barva so tiste, ki dajo marmorju karakter. Zaradi žilavosti ima marmor prav poseben, prepoznaven in tudi unikaten videz.

prednosti-marmorja-novice

Polaganje marmorja in ostalega naravnega kamna zahteva leta izkušenj, zato ga prepustite profesionalcem

Vsak projekt iz naravnega kamna je drugačen in za doseganje rezultata je potrebno poznati material in predvideti njegovo obnašanje, ko bo enkrat že nameščen. Pri Marnitu imamo strokovnjake, ki so se sposobni soočiti z izzivi vsakega projekta, kjer je v igri naravni kamen. Zato vam naša ekipa svetuje naslednje:

1. Kvaliteta

Ključnega pomena je uporaba kakovostnega materiala, saj izbrani naravni kamen ne sme imeti napak ali nepravilnosti, ki bi lahko povzročile poškodbe kamna. Zanesti se je potrebno na dobavitelja, ki kakovost kamna postavi na prvo mesto, še preden se pojavijo drugi dejavniki, kot je recimo znižanje cen in razne akcije.

2. Primeren za vsak dom

Naravni kamen kot gradbeni material ne vsebuje nobenih zdravju škodljivih snovi in sestavin, ki bi kakorkoli onesnaževale okolje. Je popolnoma varen za uporabo, ni vnetljiv material in ne sprošča nobenih snovi, ki bi bile nevarne za zdravje v primeru požara. Polega vsega tega naravni kamen pred uporabo ne potrebuje nobenih pomožnih ali sekundarnih snovi, kot so razni okolju neprijazni in nevarni premazi.

Navodila

Pomemben dejavnik pri vgradnji marmorja in ostalega naravnega kamna na tla in stene je strogo upoštevanje smernic.

• Uporaba ustreznega lepila, glede na material.
• Upoštevanje vpliva kraja, kjer bomo naravni kamen namestili.
• Varnostni ukrepi, kot je dvojno lepljenje kosov.
• Pravilno izravnavanje.
• Hidroizolacija vlažnih območij.

Vse te dejavnike moramo upoštevati, če se želimo izogniti nepotrebnim težavam.

Uporaba Marmorja

Ni vsak naravni kamen primeren za vsako površino. Na primer, marmor lahko zelo dobro funkcionira na tleh in stenah naše dnevne sobe ali jedilnice, nikakor pa ni primerna izbira za kuhinjski pult. V tem primeru je odpornost na madeže in udarce zelo pomemben pogoj. To je pomembno tudi pri izbiri naravnega kamna za tla, saj je potrebno nameniti posebno pozornost materialu, ki bo prenašal določeno frekvenco prometa. Dober okus in lep videz v tem primeru ne bosta dovolj.

Ključnega pomena je torej imeti prave informacije in prave ljudi, ki se spoznajo in znajo z naravnim kamnom pravilno rokovati, tako kot naša ekipa.