Zakaj izbrati granitne okenske police?

Je čas, da malce posodobite izgled vašega doma? Pleskanje, čiščenje, menjava tal in pohištva … Velikokrat pozabimo na preprosto rešitev, ki lahko izgled našega doma povzdigne na novo raven – okenske police. Te služijo kot nekakšen podstavek oknu, ki ima tudi funkcijo odvodnjavanja. Lepa granitna okenska polica ima zelo veliko estetsko vrednost, hkrati pa lahko služi kot popestritev vašega prostora ali fasade. Vendar moramo biti previdni tudi pri izbiri materiala nove okenske police. Predlagamo granit, vas zanima, zakaj?


Granitna okenska polica vam prinaša številne prednosti!


Okenske police so na voljo v izredno širokem naboru različnih materialov in barv. Zagotovo pa je najbolj primerna izbira granite okenske police. So izredno vzdržljive, še posebej v primerjavi z drugimi materiali, ki so na voljo. V Sloveniji so še zmeraj zelo pogoste lesene okenske police. Zaradi strukture lesa, so tovrstne police še posebej nagnjene k nastajanju razpok, hitro se obrabijo in okrušijo, hkrati pa les prične vpijati vlago. Vlaga pa bo vodila v nastanek škodljive plesni. Pogoste so tudi kovinske police, ki z leti prično oksidirati, umetni materiali pa so prav tako nagnjeni k razpokam in zvijanju. Kamen je splošno izredno vzdržljiv material. Hkrati je odporen tudi na vročino in zmrzal.

Naravi izgled kamnitih okenskih polic bo navdušil vsakega mimoidočega. Na voljo so v številnih odtenkih bele, črne, sive, kremne, rjave in celo zelene barve. Pravzaprav je naravni kamen na voljo v večini odtenkov, hkrati pa bo vašemu domu ponujal tudi čudovite vzorce.

Še ena velika prednost je dejstvo, da je kamnite okenske police veliko lažje vzdrževati. Na njih se nabere nekoliko manj umazanije, le to pa je mogoče povsem preprosto očistiti.Zakaj izbrati ravno granitne okenske police?


Granit je izredno trdna in vzdržljiva kamnina. Nanj lahko celo odlagamo vroče posode in ponve, brez, da bi nas skrbelo, da bo vročina poškodovala kamen. Za lažjo predstavo, na Mohsovi trdotni lestvici, kjer število 1 predstavlja najmehkejše in število 10 najbolj trdne materiale, se granit umešča na visoko 8. mesto! Je tudi odporen na splošne vremenske pojave in vremenske ekstreme ter ne prepušča vode.

Zelo preprosto ga je vzdrževati, pravzaprav boste morali večinoma poskrbeti le za čiščenje in ponovno tesnjenje spojev, ko bo to potrebno. Priporočljivo je uporabljati čistila, ki so za granit primerna, saj boste tako poskrbeli za čudovit izgled kamna.

Ob granitu največkrat pomislimo na temne barve in sivine. Vendar je izbire veliko več, temnejši granit je le najpogostejši. Na voljo so celo v barvah, kot so roza, zelena in modra, zagotovo pa vas bodo navdušili tudi čudoviti naravni vzorci.


Granitne okenske police so odlična izbira. Za dolgoročno kakovost lahko tako uporabite kamnino, ki je celo osnova kipa Svobode v New Yorku! V vaš dom bo prinesel občutek klasike, elegance ter prostore povzdignil na popolnoma novo estetsko raven. 


Kamnoseštvo Marnit – z več kot 100 letno tradicijo.