Trajnost in neminljivost kamna ponazarja večno življenje. Moderni nagrobni spomeniki iz naravnega kamna so spoštljiv način, kako ohraniti spomin na preminulo ljubljeno osebo. S spreminjanjem oblik kamnitih skal, skušamo ustvariti oblike, ki ponazarjajo simbole življenja, smrti in večnosti oziroma takšne, ki nam prikličejo spomin na ljubljene.

Naravni kamen je zaradi svoje trajnosti, estetske vrednosti in raznolikosti še kako priljubljen material za izdelavo modernih nagrobnih spomenikov in predstavljamo vam nekaj najbolj priljubljenih vrst le-tega.

Kateri naravni kamen je pravzaprav primeren za nagrobni spomenik?

#1 Granit

Je eden najpogosteje uporabljenih materialov za moderne nagrobne spomenike, saj je izjemno trden, obstojen ter odporen proti obrabi in vremenskim vplivom, hkrati pa na voljo v številnih različnih barvah, od svetlih do temnih. Moderni nagrobni spomenik iz granita je pogosta izbira tudi zato, ker ne potrebuje posebnega vzdrževanja, saj je čiščenje le-tega zelo enostavno.

#2 Marmor

Gre za prestižen in eleganten kamen, ki se zaradi svojega bleščečega videza zelo pogosto uporablja pri izdelavi modernih nagrobnih spomenikov. Je pa marmor vsekakor bolj občutljiv kot granit in če ga želimo obdržati lepega, le-ta potrebuje nekoliko več nege.

#3 Peščenjak

Gre za naravni kamen, ki je zahvaljujoč svoji edinstveni strukturi še posebej primeren za izdelavo modernih nagrobnih spomenikov.

Nagrobni spomenik iz naravnega svetlega granita. Izjemno odporen na obrabo. Možnost modernega izreza raznovrstnih oblik.

Izberite pravi moderni nagrobni spomenik

Moderni nagrobni spomeniki iz naravnega kamna s svojo večnostjo in neminljivostjo predstavljajo večno življenje. Pri oblikovanju modernega nagrobnega spomenika iz naravnega kamna lahko izberete različne oblike, velikosti in detajle, ki odražajo osebnost preminulega.

Na voljo so v najrazličnejših oblikah, vse od klasično zaobljenih do moderno pravokotnih, lahko so nepravilnih oblik ali ovalnih, do nagrobnikov s posebnimi motivi, prirezanimi vrhovi in robovi. Oblike modernih nagrobnih spomenikov iz naravnega kamna so lahko tipske ali pa se k oblikovanju pristopi individualno. Lahko vključite tudi različne simbole, kot so križi, angeli, rože in druge elemente, ki imajo poseben pomen.

Pokopališča največkrat nimajo omejitev glede barv nagrobnikov. Le-ti so največkrat sivi, črni, rdeči in beli. Obstajajo pa določene omejitve glede velikosti oziroma dimenzij nagrobnikov in grobov. Omejitve so bolj stroge predvsem v večjih mestih, zaradi prostorske stiske na pokopališčih.

Moderni nagrobni spomeniki so lahko izdelani v raznovrstnih oblikah in barvah. Prilagodite ga lahko po svojih individualnih željah.

Kaj je potrebno upoštevati ob izbiri modernega nagrobnega spomenika?

Pri izbiri kamna za oblikovanje modernega nagrobnega spomenika je ključno, da družina in bližnji svojci izrazijo svoje želje in osebne povezave s pokojnikom, da ustvarijo spomenik, ki bo ostal v spominu in srcih ljudi.