Moderne stenske obloge iz naravnega kamna so odlična izbira za tiste, ki iščejo visoko kakovostno in estetsko privlačno rešitev za svoj dom. Moderne stenske obloge (furnir) so odlična alternativa naravnemu kamnu.

Gre za zelo lahek, tanek, cenovno ugoden in upogljiv material, ki je primeren za montažo skoraj povsod, tudi na ukrivljenih in okroglih površinah. Namenjene so tako zunanji kot notranji uporabi, odlično pa se podajo tako h poslovnim stavbam, restavracijam, hotelom, kot tudi bivalnim prostorom, ki jim dodajo povsem naravni videz ter dvignejo njihovo estetsko vrednost.

Nastanek kamnitega furnirja, ki ga lahko uporabimo za moderne stenske obloge

Napredna tehnologija je omogočila razvoj furnirja, ki ustvari eleganten videz s pridihom narave. Narejen je iz velikih kosov kamna, razrezanih na tanke plasti. Gre torej za naravni kamen tanko-plastno odtrgan od skale in dodatno stružen na debelino 1-2 mm.

Obstojen kamniti furnir je lepljen na elastično podlago in pripravljen za hitro ter enostavno uporabo na najrazličnejših površinah.

Moderne stenske obloge iz naravnega kamna – Prednosti

Estetski videz – Stenske obloge iz naravnega kamna dajejo edinstveno estetsko vrednost vašemu domu.

Trajnost – Naravni kamen je izjemno trpežen in odporen na obrabo ter vremenske vplive. To pomeni, da bo vaša moderna stenska obloga skozi leta ohranila svoj videz.

Enostavno čiščenjeModerne stenske obloge iz naravnega kamna odlikuje tudi enostavno čiščenje in vzdrževanje. Potrebno je upoštevati preproste smernice in v čudovitem kamnitem ambientu boste lahko uživali zelo dolgo. Obstojen in trpežen material ne potrebuje posebne nege, a kljub temu je pomembno, da smo pozorni na morebitne poškodbe, npr. razpoke v kamnu. Dodatno ga lahko zaščitimo z impregnacijskimi sredstvi. Prav tako je potrebno dodatna previdnost pri izbiri čistilnih sredstev. Izogibati se je potrebno intenzivnim čistilom, zadostuje že mešanica tople vode in kisa. Za čiščenje žičnata krtača ali visokotlačni čistilec zagotovo nista primerna. Uporabimo mehko krpo ali krtačo z mehkimi ščetinami.

Široka barvna shema – Naravni kamen je na voljo v številnih barvah, od nevtralnih odtenkov kot so bež, siva in črna, pa vse do bolj živahnih barv, kot sta rdeča in zelena. To vam omogoča, da izberete kamen, ki se ujema z obstoječo barvno shemo vašega prostora.

Okolju prijazne – Moderne stenske obloge iz naravnega kamna so obnovljive in ima nizko okoljsko obremenitev v primerjavi z drugimi materiali.

Moderne stenske obloga in široka uporabna vrednost

Moderne stenske obloge olepšajo prostor brez večjih gradbenih posegov, zato so v naših domovih še posebej dobrodošle. Vsestranska uporaba modernih stenskih oblog iz naravnega kamna sovpada s tradicionalnim, modernim, industrijskim ali rustikalnim videzom. Uporabimo jih lahko za notranje prostore ali zunanjo okolico objekta.

V notranjosti so primerne za oblaganje sten, pohištva ali okrasnih površin v različnih prostorih. Odporne so na ogenj in zato primerne tudi kot obloga za vse vrste kaminov. Zunaj pa se moderne stenske obloge uporabljajo za oblaganje fasad, vhoda, letne kuhinje, stebrov, ipd. Edinstven videz in tekstura modernih stenskih oblog iz naravnega kamna kar vabita, da ju preizkusimo z dotikom.

Dekorativne moderne stenske obloge dajejo pridih naravne lepote in elegance, ki jo lahko dosežemo le z uporabo naravnega kamna. Gre za okolju prijazen produkt, ki bo vašemu prostoru dal novo sveži-no in izboljšal kvaliteto bivanja.

Pri izbiri kamna za moderne stenske obloge je pomembno upoštevati okoljske pogoje in zahteve prostora, kjer je le-ta uporabljen. Predlagamo vam, da se pred nakupom posvetujete z našimi izkušenimi strokovnjaki za kamnoseštvo, ki vam bodo v skladu z vašimi potrebami in željami svetovali glede izbire.