Stopnice iz naravnega kamna

Stopnišče velja za pomemben konstrukcijski element objekta. Odlično se dopolnjuje z ostalim bivalnim okoljem in ima poleg funkcionalnosti tudi estetski pomen. In ker stopnice iz kamna, kot rečeno, veljajo za enega pomembnejših gradbenih elementov je nujno, da je narejeno iz visoko kakovostnega, trdnega in obstojnega materiala. Naravni kamni, kot so marmor, granit, apnenec, peščenjak … so prav iz teh razlogov zagotovo dobra izbira.

Zakaj stopnice iz kamna?

Naravni kamen bo samo stopnišče naredil unikatno, ekskluzivno in elegantno. Prostoru, v katerem se bo takšno stopnišče nahajalo, pa bo dalo pridih skladnosti ter prefinjenosti. Poleg estetskega efekta so stopnice iz kamna dobra izbira tudi zato, ker so enostavne za čiščenje in vzdrževanje. Njihova življenjska doba je dolga, saj je vsak nastop in vsako čelo narejeno iz enega kosa kar pomeni, da je narejeno brez fug.
Pri nas za izdelavo kamnitih stopnic najpogosteje uporabljamo granit, marmor, apnenec, peščenjak … To so kamnine oz. naravni materiali, ki so odporni na najrazličnejše obremenitve in vremenske vplive, niso občutljivi na temperaturne spremembe in so enostavni za vzdrževanje. Za dodatno zaščito pred vodo in umazanijo je potrebna samo impregnacija, ki strukturo kamna še dodatno poudari. Omenjeni materiali so primerni za notranje in zunanje površine.

Potek izdelave kamnitih stopnic

Če se odločite za izdelavo in montažo kamnitih stopnic, vas najprej vabimo v naš salon, kjer boste izbrali najprimernejši kamen za vaš objekt z našo strokovno pomočjo. Nato se srečamo tudi na vašem objektu, kjer opravimo izmere in svetujemo pri različnih detajlih, da boste s končnim izdelkom kar najbolj zadovoljni. V podjetju Marnit k vsakem naročilu stopnic pristopimo individualno, ker je vsako stopnišče unikatno. Potrebno je vedeti, da je na voljo pestra paleta barv in vzorcev, zato vam pri nas z veseljem svetujemo – če je na stopnišču manj dnevne svetlobe vam predlagamo, da se odločite za svetlejše odtenke. Prav tako vam predstavimo različne možnosti obdelave kamnitih stopnic – lahko se odločite za polirane, ščetkane, žgane ali peskane. Po želji vam obdelamo robove stopniščnih elementov v različnih profilih in zagotovimo, da ni nevarnosti zdrsa in poškodb.

Zunanje in notranje stopnice

Zunanje stopnice običajno niso polirane, ampak so obdelane tako, da tudi ko so mokre ne drsijo (žgana ali krtačena površina). Tako poskrbimo, da je hoja po njih varna ne glede na vremenske razmere. Nekoliko drugače pa je pri notranjih stopnicah, pri katerih se stranke najpogosteje odločajo za polirano izvedbo.
Stopnice iz naravnega kamna prepričajo in zadovoljijo še tako zahtevnega kupca. Prepričajte se sami.


Kamnoseštvo Marnit – z več kot 100 letno tradicijo. 

stopnice-novice