Letna kuhinja kot nepogrešljiv element vašega vrta

Poletje. Pikniki. Dobra hrana. Prijatelji. Kaj pa če vse to združimo? Potem dobimo eno dobro in sproščeno zabavo. Ja, poletje je čas, ki na plano privabi ljubitelje žara in čas, ko si večkrat vzamemo čas za prijatelje. Kuhanje na prostem je že dolgo priljubljeno, zato razmišljanje o kuhinji na vrtu ni novo, novo pa je, da je postala del celostne zasnove vrta.

Letna kuhinja je odlična izbira, ki ne samo popestri zunanjosti vašega doma, ampak vam v sončnih poletnih dneh nudi krasno zavetje in kuhanje na prostem. Žaru lahko tako dodate še pečico, prostor za peko pice … Odprejo se vam neskončne možnosti.

V primerjavi s kuhinjo v notranjosti vašega doma, je letna kuhinja zasnovana bolj preprosto in z manj elementi, a je zaradi dejstva, da je običajno postavljena nekje zunaj na prostem, še bolj pomembno, da so vsi sestavni deli, četudi jih je manj, narejeni iz materialov, ki bodo kljubovali različnim vremenskim razmeram. Takšna letna kuhinja je namreč dnevno izpostavljena vročim sončnim žarkom, nenadnim poletnim nevihtam in drugim številnim vremenskim razmeram.

Najbolj uporaben in priporočljiv material pri letih kuhinjah je tako naravni kamen. Pri eni letni kuhinji je lahko uporabljenih več različnih vrst in prav vsak ima svojo vlogo.

  1. GRANIT

Granit je odličen za kuhinjski pult, saj je zaradi svojih lastnosti izredno trpežen, odporen na vročino, vreznine, odrgnine in druge poškodbe. Tudi njegovo vzdrževanje vam ne bo vzelo veliko časa, saj je zelo enostavno. Za čiščenje namreč potrebujete samo toplo vodo in krpo.

  1. DEKORATIVNI KAMEN

Letno kuhinjo lahko obdelate z dekorativnim kamnom, ki ji bo pustil čist poseben estetski pečat. Je tudi dober zvočni in toplotni izolator, kar vam lahko pride še kako prav, na voljo pa je v številnih barvnih odtenkih (od svetle – bele, pa do temne – antracita).

  1. KAMNITE TALNE OBLOGE

Najboljše kamnite talne obloge za pohodna območja so iz granita, peščenjaka ali apnenca (travertina). Primerna so tudi zato, ker ne zahtevajo dodatnega dela in posebnega vzdrževanja, česar si pri letni kuhinji, ki je namenjena uživanju in sproščanju, res ne želite. Takšne talne obloge, iz naravnega kamna, so neobčutljive na mraz ali vročino in so izredno obstojne.

Lahko pa naravni kamen na vaši letni kuhinji lepo kombinirate tudi z drugimi materiali. Lepo se recimo ujame z lesom, steklom, nerjavečim jeklom … Izbira je vaša.

Letna kuhinja na vrtu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja