Nagrobni spomeniki

Trajnost in neminljivost kamna ponazarja večno življenje. S spreminjanjem oblik kamnitih skal, skušamo ustvariti oblike, ki ponazarjajo simbole življenja, smrti, večnosti ali oblike po meri, ki nam prikličejo spomin na ljubljene.

Izdelali in restavrirali smo že na stotine nagrobnih spomenikov. Prav dolgoletna tradicija, skupaj z znanjem ter izkušnjami je tista, ki daje zagotovilo, da je delo opravljeno kakovostno ter da je končni izdelek večen. 

Nagrobni spomeniki iz naravnega kamna so obeležje in izkaz spoštovanja do svojih najbližjih in najdražjih, ki so preminuli. Naravni kamen predstavlja večnost in neminljivost, zato je njegova izbira več kot primerna.

Primeri nagrobnih spomenikov

Vrste nagrobnih spomenikov

Potrebno se je zavedati, da so nagrobni spomeniki iz naravnega kamna locirani na prostem, kar pomeni, da so podvrženi zelo raznolikim vremenskim razmeram – sneg, dež, sonce, nihanje temperatur ter posedanje zemlje. Zato vsak naravni kamen, ni primeren. Nikakor ne drži, da je granit edina možna izbira. Mnogi se namesto granita odločijo tudi za marmor. Kamen je namreč potrebno otipati, ga začutiti in se šele nato odločiti.

Preverite široko paleto vzorcev naravnega kamna, ki jih imamo na voljo.

Vzorci

Izberite pravi nagrobni spomenik

Nagrobni spomenik iz naravnega kamna s svojo večnostjo in neminljivostjo predstavlja večno življenje. Na voljo so v najrazličnejših oblikah, vse od klasično zaobljenih do moderno pravokotnih, lahko so nepravilnih oblik ali ovalnih, do nagrobnikov s posebnimi motivi, prirezanimi vrhovi in robovi. Oblike nagrobnih spomenikov iz naravnega kamna so lahko tipske ali pa se k oblikovanju pristopi individualno.

Pokopališča največkrat nimajo omejitev glede barv nagrobnikov. Le-ti so največkrat sivi, črni, rdeči in beli. Obstajajo pa določene omejitve glede velikosti oziroma dimenzij nagrobnikov in grobov. Omejitve so bolj stroge predvsem v večjih mestih, zaradi prostorske stiske na pokopališčih.

Nagrobni spomenik iz granita

Granit velja za večno kamnino, zato je izjemno priljubljen naravni kamen za nagrobne spomenike. Velja za eno izmed najbolj vsestranskih naravnih kamni. Zaradi trdote, kakovosti in odpornosti je naravni material, ki ga je mogoče uporabiti v zelo različne namene. Za nagrobne spomenike je zelo pogosta izbira prav zato, ker ne potrebuje posebnega vzdrževanja in je zelo odporen. Čiščenje granita je enostavno, odporen je na umazanijo, udarce in vročino. Granitni nagrobni spomeniki so večinoma v odtenkih sive, od skoraj črnih do skoraj belih.

Siv Granitni spomenik
Več vrst spomenikov iz Graniit-steklo-kovina

Čiščenje in vzdrževanje nagrobnih spomenikov

Z izdelavo nagrobnega spomenika, se naše delo ne konča. Nudimo namreč tudi popravilo grobov, čiščenje spominskih plošči in izdelavo napisov. Vzdrževanje nagrobnega spomenika zaupajte strokovnjakom ter s tem ustvarite trajen spomin na svoje ljubljene.

Kako do nagrobnega spomenika?

V podjetju Marnit je vsak izdelan nagrobni spomenik povsem unikaten in po merah ter željah stranke. 

Spomenikov ne izdelujemo serijsko, temveč je v ospredju individualni pristop.

Izpolnite obrazec ali pokličite

Prisluhnemo vašim željam in pričakovanjem ter poiščemo možne rešitve.

Ogled načrta

Naredimo izmere in svetujemo pri različnih detajlih.

Priprava ponudbe

Upoštevamo želje in ugotovitve ter pripravimo najugodnejšo rešitev.

Izdelava in dostava

V dogovorjenem roku uresničimo zastavljen načrt.

Pošljite povpraševanje