Vse, kar morate vedeti o naravnem kamnu!

Naravni kamen brez dvoma velja za najbolj elegantno rešitev, ko želite doseči nekakšno harmonijo z drugimi materiali, razkošen videz, eleganco … Mogoče ga je vključiti tako v gradnjo doma, kot v drznejše projekte, kot so izdelava kuhinjskega pulta, sten, stopnišča, kopalnice, kamina, letne kuhinje … Možnosti so neskončne. Zaradi visoke odpornosti in trpežnosti, se bo izkazal kot primeren v katerem koli prostoru, pa naj se le-ta nahaja zunaj ali v notranjosti.

 

Življenje z naravnimi materiali je boljše

Trendi bivanja kažejo, da se naravni materiali vedno bolj vračajo v notranjost domov. Naravni materiali, kot je recimo naravni kamen, ne vsebujejo strupov ali drugih škodljivih kemikalij in jih je mogoče reciklirati. Prav tako pri naravnem kamnu ne nastaja prah, kot nastaja pri materialu, ki ni odporen proti obrabi. Takšen prah je namreč pogosto vzrok za alergijska obolenja. Nima elektrostatičnega naboja in blagodejno vpliva na naše počutje.

Edinstven izgled

Naravni kamen ima edinstveno strukturo, zaradi česar je eleganten dodatek sodobnemu notranjemu interierju. Je enostaven za čiščenje in vzdrževanje, zato velja za pametno in ekonomično odločitev, obenem pa ga je preprosto kombinirati z materiali, kot so les, kovina, steklo …

Vse prednosti naravnega kamna

Prednosti naravnega kamna boste spoznali že po nekaj dneh uporabe, saj so zares očitne. Dolga življenjska doba je zagotovo tista, ki prepriča še tako velikega skeptika. Ob pravilni montaži bo zdržal desetletja in različne generacije, brez da bi kazal znake obrabe ali spreminjanje barve oziroma videza nasploh. Gospodinjam bo zagotovo najbolj všeč dejstvo, da je enostaven za vzdrževanje. Zadošča že brisanje z vodo in blagim čistilnim sredstvom. Zaradi svoje vsestranskosti ga boste lahko uporabili v notranjosti ali zunanjosti vašega doma in ga kombinirali z najrazličnejšimi materiali, zaradi odlične toplotne prevodnosti pa boste v toplini doma uživali še dolgo po tem, ko bo kamin že zdavnaj ugasnil. Kot pika na i, pa bo v poletnem času ohranjal hladen zrak in v zimskem toplega.

Ideje za uporabo naravnega kamna v notranjosti doma

Če še vedno ne veste, kako bi naravni kamen uporabili v notranjosti svojega doma, smo za vas pripravili nekaj idej.
Kuhinja – v kuhinji lahko naravni kamen uporabite na kuhinjskem pultu, ali pa z njim obložite tla.
Dnevna soba – v dnevni sobi lahko z naravnim kamnom obložite kamin, v kolikor ga imate, ali pa z njim obložite steno za televizijo, ga uporabite pri mizici … Dovolj so detajli, ki bodo prostor naredili eleganten.
Hodnik – naravni kamen bo na hodniku najbolj prišel do izraza, če ga boste položili po tleh, ali pa ga vkomponirali v stopnišče. Priporočamo, da v tem primeru izberete svetlejše odtenke.
Kopalnica – v kopalnici si lahko daste nekoliko več duška in z naravnim kamnom oblečete tla in zidove, iz njega lahko izdelate pult, umivalnik …

Največja izbira naravnega kamna v Sloveniji!

Pohvalimo se lahko  največjo izbiro naravnega kamna v Sloveniji, saj na ogled nudimo več kot 80 vrst. Vse te kamne si lahko v živo ogledate v našem salonu v Hočah.
Ne glede na to, kako boste naravni kamen vpeljali v svoj dom priporočamo, da postopek montaže prepustite strokovnjakom, saj boste samo tako zares lahko uživali v vseh prednostih, ki jih prinaša naravni kamen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja