Unikatno delovno okolje z elementi naravnega kamna

Ko pomislimo, v katerih prostorih bi uporabili naravni kamen, nam najprej na misel pridejo kuhinja, kopalnica in stopnišče. Kaj pa pisarna? Preverili smo, kako premišljena uporaba naravnega kamna dvigne estetsko in uporabno vrednost delovnega prostora ter mu doda pridih elegance in ekskluzive.

V pisarni preživimo velik del dneva, zato je pomembno, da zagotavlja ustvarjalno, učinkovito in udobno delovno okolje. Vsak poslovni prostor – v manjših, večjih podjetjih ali v domači pisarni, zahteva premišljen izbor materialov, ki ustvarijo prijetno in vizualno privlačno vzdušje.

Pisarniška miza ali pult

Pisarniška delovna površina je izjemno obremenjen kos pisarniške opreme. Mize in pulti so izpostavljeni različnim dejavnikom, udarcem, madežem, razlitim tekočinam, in hitro pride do nezaželene obrabe. Trendi opremljanja delovnih prostorov se vse bolj nagibajo h pisarniškim pultom iz naravnega kamna, ki nudijo številne prednosti uporabe in čudovit ambient prostora. Še posebej priporočljivi so granitni.

Granitni pult bo delovnemu prostoru dodal ekstravagantno noto in bo nedvomno izstopal. Odlikujejo ga izjemna vzdržljivost in obstojnost ter širok spekter barvnih odtenkov in vzorcev, ki se bodo odlično povezali z ostalimi elementi v prostoru. Granit ne potrebuje posebne nege, še posebej če ga pred uporabo impregniramo ter s tem še povečamo odpornost na madeže in preprečimo vpitje tekočin.

Okenske police

Zadostna količina svetlobe v pisarni je izjemnega pomena, zato moramo temeljito razmisliti o postavitvi oken. Del oken so seveda tudi okenske police, ki predstavljajo estetski zaključek in služijo kot podstavek. Na voljo so številni odtenki z prelepimi in neponovljivimi vzorci, ki bodo pisarni dodale občutek prefinjenosti in elegance.

Med kamnitimi policami sta pogosta izbira marmor in granit. Marmorne police bodo s svojim estetskim videzom dobrodošla popestritev delovnega okolja. Maksimalna dolžina marmorne police je odvisna od debeline in tipa, ponavadi znaša med 2,5 in 3 m.

Izjemno priljubljen material okenskih polic je tudi granit. V primerjavi z marmorjem so granitne police bolj zrnate in trše ter posledično bolj odporne na mehanske udarce in zunanje vplive.  Maksimalna dolžina se ponovno giblje med 2,5 in 3 m, na izbiro pa so granitne plošče v debelini 2 ali 3 cm.

Kamnite obloge, ki ustvarijo harmonijo prostora

Popestrite izgled pisarne z kamnitimi talnimi in stenskimi oblogami. Naravni kamen je material, ki zaživi v sožitju z lesom, steklom ali kovino in prostoru doda pridih narave. Premišljena in harmonična uporaba ustvari prijetno delovno okolje. Prekrasna kamnita tla, čudovite stenske in dekorativne obloge različnih kamnin bodo z unikatnimi teksturami, strukturami in različnimi barvnimi odtenki nedvomno obogatili pisarniške prostore ter jim dodali vizualni učinek, ki ga želimo doseči.

Kamnine kot so granit, marmor, apnenec ali travertin so trpežne, obstojne in ne zahtevajo veliko nege, zato so najpogosteje uporabljene za talne obloge. Za notranje kamnite stene pa največkrat izberemo travertin, marmor in apnenec. Dodajte jim poljubno ambientalno osvetlitev in pisarna bo zažarela v popolnoma novih dimenzijah!

Kotiček za sprostitev

Vsaka pisarna potrebuje tudi kotiček za sprostitev, kjer po končanih obveznostih v miru spijemo skodelico kave, se družimo s sodelavci ali organiziramo sproščeno poslovno srečanje. Naravni kamen omogoča izdelavo raznolikih izdelkov – uporabni, umetniški ali dizajnerski, pustite domišljiji prosto pot in izberite dekorativne predmete po svojem navdihu. Udobni zofi pritiče elegantna marmorna klubska mizica, kamnita vaza, okvirji ali stenske dekoracija …

Razmišljate, da bi naravni kamen uporabili tudi v svoji pisarni? Preverite raznoliko ponudbo, pišite nam na info@marnit.si ali pokličite na 02 70 75 100. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali!


Kamnoseštvo Marnit – z več kot 100 letno tradicijo.


Dekorativni naravni kamen-naslovnica