Okrasni kamen prostor oplemeniti, poživi in mu da svežino naravnega okolja. Dinamiko prostora lahko dvignete že zgolj s kamnitim stebrom, v naravni kamen obloženo steno ali pa vanj oblečete kamin ter fasado hiše.

Obstajajo različne vrste okrasnih oblog iz naravnega kamna in najprimernejše za notranje obloge so zagotovo travertin, apnenec in marmor, medtem ko sta kvarcit in skrilavec bolj primerna za oblaganje zunaj.

Zakaj izbrati okrasni kamen?

Okrasni kamen bo v vaš dom oziroma njegovo okolico vnesel domačnost in občutek narave, s svojim izgledom pa popestril prostor in hkrati ohranil ter dopolnil estetski videz le-tega. Okrasni kamen ima zelo pomembno prednost, in sicer to, da je primeren za najrazličnejše površine.

Montira se ga lahko tako na notranji interier, kot tudi na stebre, fasado, stene, letne kuhinje in še mnogo kam. Pomembno je le, da podlago ustrezno pripravimo, saj mora le-ta poskrbeti za dober oprijem. Okrasni naravni kamen pa nima le estetske funkcije, temveč je tudi odličen toplotni in zvočni izolator.

Zvok se namreč absorbira v strukturo kamna in posledično zmanjša odmev v prostoru, hkrati pa prepreči prehajanje toplote.

Vrste okrasnega kamna

Granit – Velja za enega najtrših naravnih kamnov, kar je njegova odlična lastnost, sploh če ga želimo koristiti zunaj našega doma, saj je tam izpostavljen mnogim vremenskim vplivom. Je izjemno trpežen, vsestransko uporaben in daje občutek razkošja.

Peščenjak – Močno dvigne estetsko vrednost objekta, hkrati pa je izjemno odporen, ima dolgo življenjsko dobo in je enostaven za obdelavo. Peščenjak je kos različnim vremenskim razmeram, zato je še posebej primeren za zunanjo uporabo.

Kvarcit – Gre za zelo trdo kamnino, ki zaradi edinstvene lepote, fine strukture, trpežnosti in enostavnega vzdrževanja postaja nepogrešljiv del inovativnih arhitekturnih rešitev.

Skrilavec – Zaradi izjemne vzdržljivosti, estetskega videza, dolge življenjske dobe in nedrseče strukture, lahko plošče skrilavca uporabimo na številnih mestih domov. Poseben pa je tudi po videzu, saj se plastno lušči, zato ima naravno klano površino.

Travertin – Gre za naravni okrasni kamen sedimentnih usedlin in je rezultat dolgotrajnega odlaganja mineralov in drugih usedlin, ki so poskrbele, da ima njegova struktura značilne majhne zračne luknjice.

Kako okrasni kamen uporabiti znotraj oziroma zunaj vašega doma?

V notranjih prostorih se ga največkrat uporabi na stenah, kaminu, pregradah ali pa z njim oblečejo najrazličnejše stebre. Naj vam predstavimo nekaj primerov uporabe okrasnega naravnega kamna v vašem domu:

Okrasni kamen pa je vsekakor primeren tudi za zunanjo uporabo:

Pri zunanji uporabi pride okrasni naravni kamen do izraza v bolj hladnih odtenkih sive, bele ali zelene barve.

Dodajte svojemu domu in njegovi okolici pridih narave ter izberite enega izmed mnogih okrasnih kamnov in verjemi-te, da si boste za to še kako hvaležni. Obiščite naš salon ali nas kontaktirajte še danes. Z veseljem vam bomo pomagali pri svetovanju in izbiri okrasnega kamna, ki ga imamo na zalogi.